BLOG: Met welke sporten trainen je de meeste spieren?

Spieropbouw helpt je om spiermassa op te bouwen en vet efficiënter te verbranden. Als je geen fan bent van gewichtheffen, zijn hier een aantal geweldige alternatieve sporten, waaronder boulderen, zwemmen en boksen.

Het opbouwen van spieren is een belangrijk onderdeel van je fitnessroutine, omdat het vergroten van je spiermassa je helpt om efficiënter vet te verbranden. Sterkere spieren helpen ook om de druk op je gewrichten te verlichten, dus zelfs als je bijvoorbeeld een hardloper bent, moet je nog steeds wat krachttraining aan je routine toevoegen. 

Sommige mensen verwaarlozen krachttraining omdat ze het niet leuk vinden om met gewichten te smijten in de sportschool. Anderen vinden het misschien saai en geven de voorkeur aan teamsporten of buitenactiviteiten. Sommigen willen gewoon niet sporten. Al deze scenario\’s zijn oké.

Wij zijn ervan overtuigd dat sporten leuk moet zijn!

Hoewel het belangrijk is om spieren op te bouwen, is gewichtheffen niet de enige optie. Er zijn eigenlijk veel andere sporten die geweldig zijn voor krachttraining en om slank te blijven. Als je er niet in slaagt om in de vroege ochtend zware gewichten op te tillen, hebben we een aantal geweldige alternatieven samengesteld om je te helpen spieren op te bouwen terwijl je iets doet waar je van houdt.

Wie je ook bent en wat je ook doet. Sporten gaat gepaard met goede voeding.

In ons assortiment vind je alles wat je lichaam nodigt voor vóór, tijdens en ná het sporten. Bonus puntje: al onze product zijn plantaardig en dus geschikt voor ieder dieet!

Check nu onze plantaardige eiwitshakes, vegan bcaa drink en de stimulantvrije pre workout – of shop het combi pakket met korting!

Boulderen

Boulderen is een geweldige sport die vaak over het hoofd wordt gezien omdat mensen er niet echt veel van weten. Maar als je op zoek bent naar een leuke sport die helpt bij het opbouwen van spieren, dan moet je zeker eens boulderen. Als je niet bekend bent met boulderen, is het in wezen rotsklimmen zonder touw. Klinkt eng, toch?

Maak je geen zorgen, boulderen is een heel open, toegankelijke, vriendelijke en veilige sport! Boulderen wordt vaak binnenshuis gedaan aan een bouldermuur, maar je kunt het ook buiten doen (of op een echte rots) als je meer ervaring hebt. Als je buiten bouldert, heb je een grote valmat onder je, zodat je veilig bent als je valt. Om moeilijke routes te beklimmen, moet je elke spier in je lichaam gebruiken, maar vooral je armen, benen en core, en na slechts een half uur heb je waarschijnlijk al spierpijn. Het is een zeer snelle manier om spieren door het hele lichaam op te bouwen cen het is geweldig voor de core kracht. Bij boulderen gaat het net zo goed om techniek als om kracht.

Je hoeft niet de sterkste persoon ter wereld te zijn om te kunnen klimmen, maar de krachtwinst die je krijgt door regelmatig te klimmen zal niet onopgemerkt blijven.

\"spieren

Zwemmen

Zwemmen is een van de beste allround oefeningen die er is. Je krijgt een geweldige cardio workout omdat je constant bezig bent tegen de weerstand van het water. Dit helpt ook om spieren door het hele lichaam op te bouwen, vooral in de armen, benen en core. Als je je hele lichaam wilt versterken, is zwemmen een van de beste manieren om dat te doen. Het andere grote voordeel van zwemmen is dat het een oefening met weinig impact is. Veel mensen maken zich zorgen over de kans op blessures bij gewichtheffen, vooral als ze het nog nooit eerder hebben geprobeerd. Mensen die onlangs gewond zijn geraakt of oudere mensen met gewrichtsproblemen zijn ook niet goed geschikt voor gewichtheffen.

Zwemmen heeft een ongelooflijk lage impact op je gewrichtem, dus je kunt nog steeds spieren opbouwen zonder blessures te riskeren. Sterker nog, veel mensen zullen zwemmen gebruiken als onderdeel van hun hersteltraining bij het herstellen van een pees- of spierblessure. Bovendien is aangetoond dat zwemmen een zeer ontspannend effect heeft, dus het is geweldig voor stressverlichting en een betere mentale gezondheid.

Zwemmen kan als solo-activiteit worden genoten, maar je kunt ook overwegen om lid te worden van een club als je er een competitief element aan wilt toevoegen.

Roeien

Misschien heb je de roeimachine al eens gebruikt in de sportschool, maar dat is niet zo interessant als je recht voor je uit staart naar een kale muur. Dat gezegd hebbende, roeien is een briljante training voor het hele lichaam die helpt om veel spieren op te bouwen, door maar liefst 86% van je spieren te trainen. Mensen gaan er vaak vanuit dat het allemaal in de armen zit, maar je bouwt ook veel spieren op in je rug en je core. Het is ook een geweldige oefening voor het onderlichaam en een goede manier om calorieën te verbranden en je bovenlichaam sterker te maken.

Roeien op het water is veel leuker en interessanter dan het gebruik van een roeimachine in de sportschool, dus je zou kunnen kijken of je een plaatselijke club kunt vinden of een dagtocht naar een nabijgelegen meer kunt plannen om te roeien of te kajakken.

Je kunt roeien als een ontspannende oefening of trainen met de club als je wilt, maar als je wilt, is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan races en competities.

Turnen

Als je ooit naar turnen hebt gekeken, weet je hoe sterk en gecontroleerd deze atleten zijn. Ze houden constant hun eigen lichaamsgewicht omhoog in moeilijke posities, dus hun spieren zijn ongelooflijk sterk. Het is nog een geweldige activiteit voor het hele lichaam die balans en coördinatie vereist, evenals kracht.

Wil jij ijzersterk worden, in spiermassa aankomen en je spieren mooi en lang op kunnen rekken? Dan is turnen misschien wel de sport voor jou! Turnen is een ook geweldige sport voor beginners, omdat je niet veel geld hoeft uit te geven aan equipment.

Je zou een plaatselijke turnschool moeten kunnen vinden die geschikt is voor beginners, zodat je de basisbewegingen kunt leren. Naarmate je behendiger wordt en complexere oefeningen leert, bouw je veel meer spieren op.

\"spieren

Worstelen en BJJ

Worstelen en Braziliaanse jiu-jitsu zijn twee sporten die gebaseerd zijn op kracht, uithoudingsvermogen en behendigheid. Als je op zoek bent naar een sport die je helpt veel spieren op te bouwen in plaats van alleen maar sterker te worden, dan is worstelen een geweldige optie.

Als je serieus wilt gaan worstelen, zul je nog steeds wat aan gewichtheffen moeten doen om je spieren op te bouwen. Het is echter minder vervelend omdat je die krachttraining gebruikt om je prestaties tijdens het worstelen te verbeteren. Je gebruikt je hele lichaam om te worstelen, maar het is vooral goed voor de core kracht.

Het is een geweldige sport voor competitieve mensen die veel spieren willen opbouwen en hun eigen grenzen willen verleggen.

(Kick)Boksen

Veel mensen denken dat boksen niets voor hen is omdat ze denken dat het allemaal om geweld en competitie gaat, maar dat is niet het geval. Boksen is eigenlijk een geweldige sport om in te stappen, zelfs als je het niet competitief wilt doen. Het trainingsregime helpt om veel spieren op te bouwen, zelfs als je alleen maar een boksbal aan het slaan bent of padwerk doet met een vriend. Het vereist veel kernkracht en controle, en het is een briljante manier om je armen te versterken. 

Als je competitief wilt boksen, moet je misschien wat tijd doorbrengen met gewichtheffen in de sportschool, maar als je het puur voor lichaamsbeweging doet, zijn de trainingsregimes een geweldige manier om te trainen. Je zult er versteld van staan hoe vermoeiend slechts 10 minuten pad-werk of schaduwboksen kan zijn. Boksen geeft je ook een geweldige cardiotraining en helpt om het uithoudingsvermogen te ontwikkelen, dus het is een briljante allround workout als je niet zoveel tijd hebt om te oefenen.

Je zou een boksclub kunnen vinden om je bij aan te sluiten, maar als je al ervaren bent en de ruimte hebt, zou je voor thuis in een bokszak kunnen investeren. 

Sorry, buren…

\"spieren

Yoga

Hoewel veel mensen yoga niet zouden associëren met sport, kan het wel degelijk goed voor je lichaam zijn.

Yoga blijft een persoonlijke ervaring en is daarom voor iedereen anders. Echter is gebleken dat yoga wel degelijk fysieke en mentale effecten heeft op je lichaam.

Door geregeld aan yoga te doen kun je diverse lichamelijke klachten verlichten.

Zo helpen de yoga oefeningen met soepele spieren, een verhoogde flexibiliteit en het verlichten van nek- of rugklachten.

Daarnaast kun je door fanatiek bezig te zijn met yoga je spieren versterken en gaat je lichaam er op lange termijn beter, strakker en gezonder uitzien.

Yoga leert de geest en het lichaam te beheersen, waardoor je bewust bezig bent met je spierspanning en spierbeheersing.

Elke vorm van yoga, en de uitwerking hiervan, is anders.

Ontdek zelf welke vorm het beste bij jou past!

Als je een hekel hebt aan het idee om gewichten te heffen in de sportschool, betekent dat niet dat je geen spieren kunt opbouwen. Het is een belangrijk onderdeel van je trainingsroutine, dus waarom zou je in plaats daarvan niet eens een aantal van deze geweldige spieropbouwende sporten proberen.

Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen