BLOG: Extra spiermassa opbouwen met BCAA

Wat is BCAA, en zorgt BCAA voor meer spiermassa? Moeten we nu met zijn allen BCAA supplementen gaan gebruiken om meer spiermassa te kweken?

Wanneer je doel is om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen door hard te trainen en tegelijkertijd je vetpercentage probeert te verlagen, dan zijn BCAA’s je beste vriend. BCAA’s – Branced Chain Amino Acids – zijn essentiële vertakte aminozuren die helpen bij het opbouwen, onderhouden en herstellen van spierweefsel. Wat BCAA precies zijn kun je hier lezen. 

meer spiermassa met bcaa? lees gerust verder

Eiwitten en essentiële aminozuren uitgelegd

\"bcaa-drink\"

Eiwitten vallen onder de macronutriënten – voedingsstoffen die in grotere hoeveelheden nodig zijn – en zijn betrokken bij een hoop vitale processen in het lichaam, waaronder het onderhouden, repareren en opbouwen van spieren.

Eiwitmoleculen variëren in structuur en lengte en zijn opgebouwd uit \’eenheden\’ die aminozuren worden genoemd. Er zijn wel honderden verschillende aminozuren, waarvan er 20 belangrijk zijn omdat ze de eiwitsynthese helpen. 

Negen hiervan zijn essentieel voor mensen om binnen te krijgen via onze voeding, omdat ze niet kunnen worden aangemaakt door het lichaam zelf. Deze negen BCAA’s staan ​​bekend als de essentiële aminozuren (EAA\’s). Drie hiervan ken je misschien wel van naam – dit zijn leucine, isoleucine en valine.

Deze drie aminozuren in BCAA zijn essentieel. Je lichaam kan deze niet zelf maken, dus het is belangrijk dat je ze via supplementen of voeding binnenkrijgt. De juiste hoeveelheid leucine, iso-leucine en valine helpen bij het stimuleren van de eiwitsynthese. Dit houdt in dat ze je lichaam helpen bij het opbouwen van nieuw spierweefsel en met het behouden van je huidige spierweefsel.

Wat is eiwitsynthese?

Eiwitten zijn de bouwstenen van je cellen en zijn betrokken bij vele belangrijke processen in je lichaam. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je haar en nagels groeien of dat een wond geneest. Om alles soepel te laten verlopen, moeten er voortdurend nieuwe eiwitten in je cellen worden aangemaakt. Dit proces heet eiwitbiosynthese en heeft invloed op je hele lichaam.

De rol van BCAA\’s 

\"meer-spieren\"

BCAA\’s hebben nog andere sleutelrollen – isoleucine is bijvoorbeeld betrokken bij het verhogen van de opname van glucose in cellen, dus het kan helpen om energie te bevorderen tijdens je inspanning.

De belangrijkste functie van BCAA\’s – met name leucine, dat krachtiger is dan isoleucine en valine – is het versterken van de spieropbouwende prikkel in de spieren. 

Leucine en BCAAs in Green Fuel

Green Fuel Per portieEiwitKCalBCAAsLeucine
Recover plantaardige eiwitshake30g23g1224.3g1.9g
Charge vegan BCAA12g9g405.0g2.0g
Upgrade stimulantvrije pre work out21g15g634g2.0g

Drie tips om het meeste uit deze must-have supplementen te halen.

Probeer het zelf eens!

OCHTEND

BCAA + Creatine

Combineer je ochtenddosering BCAA met je dagelijkse hoeveelheid creatine. Dit is een ideale manier om spiergroei te bevorderen en te onderhouden. We raden aan deze combinatie tot je te nemen tijdens je ochtendworkout, vooral als je een calorie tekort hebt.

VOOR DE TRAINING

PRE WORK OUT

Wij hebben 4 gram plantaardige BCAA’s en 4 gram Beta-Alanine toegevoegd aan onze pre workout drink. Deze combinatie is een goede aanvulling voor je training. Beta-Alanine is een natuurlijk voorkomend aminozuur en wordt gelinkt met de carnosine-concentratie in spierweefsel. Deze combinatie van Beta-Alanine en BCAA’s beschermen je spierweefsel tijdens een hevige workout en kunnen tegelijkertijd vermoeidheid voorkomen.

TIJDENS DE TRAINING OF BIJ CARDIO

BCAA + Elektrolyten

Dit is een gouden combinatie voor tijdens je workout. Door elektrolyten aan je BCAA drink toe te voegen, blijf je gehydrateerd, zullen belangrijke mineralen hun levels behouden en helpt het bij het behoud van spierweefsel. Ben je al gek van onze BCAA? Binnenkort kun je ook genieten van onze elektrolyten drink, perfect voor een intensieve workout. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen