BLOG: Vaker plantaardig eten

Plantaardig eten levert niet alleen gezondheidsvoordelen op, het is ook nog eens goed voor het milieu. Het hebben van een dieet dat rijk is aan plantaardige bronnen wordt steeds gebruikelijker, vooral met jongere generaties die het gesprek rond duurzaamheid aansturen.

Join the trend.

Vertrouwen op plantaardig voedsel als primaire voedselbron kan een enorm effect hebben. Als we allemaal voor plantaardige opties kiezen, al is het maar voor een paar keer per week, kunnen we de wereld veranderen. De grootste reis begint met de kleinste stap.

Hier onder zullen we aantal vragen beantwoorden en wat tips geven om jou op weg te helpen om (vaker) plantaardig te eten.

Wist je dat…

Al onze shakes zijn plantaardig en dus geschikt voor ieder dieet. Makkelijk aan je extra eiwitten, vitaminen en mineralen komen hoeft dus niet moeilijk te zijn.

Wat is een plantaardig dieet?

Een plantaardig dieet is, zoals je waarschijnlijk wel wist, een dieet dat voornamelijk bestaat uit voedingsmiddelen uit planten zoals fruit, groenten, noten, zaden, peulvruchten en volkoren granen. 

Er zijn veel redenen waarom mensen een plantaardig dieet eten. De één doet het om milieu-, ethische redenen en een ander misschien vanwege gezondheidsproblemen. Het volledig elimineren van vlees uit het dieet van een persoon is niet persé onze suggestie, maar het verminderen van de consumptie van vlees en dierlijk voedsel is een snelle en eenvoudige manier waarop een persoon zijn ecologische voetafdruk kan verkleinen.

Er zijn enkele eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat u de aanbevolen hoeveelheden van alle voedingsstoffen binnenkrijgt met een plantaardig dieet:

Eet de regenboog’.

We hebben het hier niet over die gekleurde snoepjes. Lekker… maar niet super voedzaam.

Omdat voedingsmiddelen met verschillende kleuren meestal verschillende niveaus van voedingsstoffen bevatten, is het belangrijk om gevarieerd te eten. Zo is de ‘fytonutriënt lycopeen’ een antioxidant die beschermt tegen celbeschadiging ook hetgeen dat tomaten zijn rode kleur geeft. Terwijl ‘carotenoïden’, een andere groep antioxidanten, groenten en fruit eenoranje kleuren geven, zoals wortelen.

\"\"

Krijg voldoende vitamine B12 binnen.

Vitamine B12 speelt een vitale rol bij de productie van rode bloedcellen. Er wordt vaak gedacht dat het moeilijk is hier genoeg van te krijgen met een plantaardig dieet. Het goede nieuws is dat dat echt niet zo is. Onze plantaardige eiwitshakes zijn verrijkt met 5 essentiële voedingstoffen waaronder vitamine B12, IJzer, omega 3, fosfor en Koper, deze kun je drinken met water maar ook bijvoorbeeld een met plantaardige melk die is verrijkt met B12 en calcium en vitamine D.

Granen, vleesalternatieven en sommige sojaproducten zijn vaak ook verrijkt met B12. Het nemen van een B12-supplement neemt ook alle zorgen weg. Ons multivitaminen & mineralencomplex bevat alle vitaminen en mineralen die je op een dag nodig hebt. 

Zorg voor voldoende omega-3-consumptie.

Als vette vis geen deel uitmaakt van uw dieet, dan zijn voedingsmiddelen zoals walnoten, soja en lijnzaad manieren om te zorgen voor voldoende omega-3-consumptie.

Omega 3-vetzuren zijn belangrijke bouwstenen die beschermen tegen hart- en vaatziekten. Omega 3-vetzuren zorgen er ook voor dat je hart, ogen en hersenen beter werken. Daarnaast zijn ze goed voor je huid en verbeteren ze je slaap.

Houd je ijzer hoog.

Ken je die zeeman nog, waar ieder jongetje als kind naar opkeek?

IJzer wordt niet alleen gevonden in vleesvoedselbronnen. Donkere bladgroenten, zoals spinazie,, noten en gedroogde vruchten zijn geweldige bronnen van ijzer. IJzer is cruciaal voor zuurstoftransport, cognitieve functie en het immuunsysteem. IJzer uit plantaardige bronnen kan moeilijker te absorberen zijn, maar dit kan worden verhoogd door de aanwezigheid van vitamine C, dat in veel groenten en fruit, zoals sinaasappels en paprika\’s, voorkomt. Daar komt het idee vandaan om sinaasappelsap bij het ontbijt te drinken – om de opname van het ijzer dat aan granen wordt toegevoegd te verhogen.

Shop Green Fuel

Breng in de loop van de tijd kleine wijzigingen aan.

Begin met het eten van één plantaardige maaltijd per dag. Dit zal gemakkelijker vol te houden zijn dan van de ene op de andere dag grote, niet-duurzame veranderingen aan te brengen. Als je het moeilijk vindt om elke dag een plantaardige maaltijd te bereiden en je deze niet kant-en-klaar kunt kopen is het nemen van onze plantaardige eiwitshake vast een stap in de goede richting. Let wel, onze shakes zijn geen maaltijdvervanger maar een aanvulling op je dieet.

Het is een uit voedingsoogpunt wel een ‘complete maaltijd’ die alle 26 essentiële vitaminen en mineralen bevat met een ideale verdeling van macronutriënten, met koolhydraten, vetten en eiwitten van goede kwaliteit.

Maak een paar eenvoudige koelkastwissels.

Een goede plek om te beginnen is door zuivelmelk te vervangen door amandel- of havermelk. De snelgroeiende plantaardige melkindustrie is erg gericht op mensen die (vaker) plantaardig willen eten en passen hier hun recepten op aan zodat iedere portie is voorzien van micro- en macronutriënten die je anders te kort komt.

Verander je manier van denken.

In plaats van te denken: \”Ik kan geen vlees eten\”, denk eens aan alle geweldige dingen die je wél kunt eten en hoe goed deze zijn voor jouw gezondheid én die van de planeet. Stop met focussen op vlees als de held op je bord en bouw liever je bord op met nieuwe en voedzame, groene, voedselkeuzes.

Green is always a good idea.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen