BLOG: Hardnekkig buikvet verbranden? 22 tips

Als je dit hebt aangeklikt is de kans groot dat je graag van wat buikvet af wil. Wij hebben goed nieuws en slecht nieuws voor je rondom buikvet verbranden. Het slechte nieuws eerst, dan zijn we er maar vanaf he. Je kunt niet écht specifiek je buikvet weg krijgen met een magische oplossing, een snelle kuur of een bepaalde buikspieroefening. Dat zijn nog altijd fabels van mensen die een product willen verkopen of de hoop van de kijker die hoopt het gouden ei te vinden over buikvet weg krijgen.

Het goede nieuws is dat er dus veel manier zijn om indirect je buikvet aan te pakken en dus strakker in je vel te zitten. Door dit te doen ben je dus eigenlijk wel redelijk direct bezig met buikvet verbranden. Alleen moet je het wel willen zien en begrijpen dat dit de oplossingen zijn die je nodig hebt.

Daarom zijn we bij Green Fuel zo enthousiast over voeding en sport. We vinden het belangrijk dat je meer dan alleen supplementen aanschaft. Het gaat om een verandering van je lifestyle en handvaten om je je doelen te helpen bereiken. Met de juiste handvaten kom je er wel! 

Wij van team Green Fuel delen hier 22 tips om ervoor te zorgen dat je buikvet gaat verbranden. De reden waarom het er zoveel zijn is omdat wij je bewust willen maken hoe bewerkelijk je lichaam is en hoeveel factoren buikvet verbranden kunnen beïnvloeden. Dan zul je je niet meer frustreren over die ene tip die je wel of niet lukt.  Hier zijn ze!

\"vegan-protein-shake\"

De 22 tips om buikvet te verbranden

1. Buikvet is niet anders dan andere vet, dus hij gaat op precies dezelfde manier weg.

2. Buikvet krijg je alleen weg als je heel je levensstijl aanpast.

3. Buikvet verbranden met dagelijkse beweging.

4. Neem de tijd voor een goede lunch.

5. Ga het gesprek aan met je vrienden over buikvet verbranden.

6. Integreer beweging in je werk.

7. Verlaag je stress.

8. Ga met je familie en vrienden bewegen.

9. Gooi de meeste ongezonde voeding uit huis.

10. Doe gezonde boodschappen.

11. Ga thuis of buiten sporten.

12. Daag jezelf uit en hou dit bij.

13. Laat het los en focus je op het gehele proces, niet alleen buikvet verbranden.

14. Drink 3 liter water per dag.

15. Eet minder koolhydraten.

16. Eet meer eiwitten.

17. Eet meer gezonde vetten.

18. Slaap 7 tot 9 uur per nacht.

19. Een aantal supplementen helpen bij buikvet verbranden.

20. Let op je ademhaling.

21. Haat je buik niet.

22. Werk aan je zelfliefde.

1. Buikvet is niet anders dan andere vet, dus hij gaat op precies dezelfde manier weg.

Surprise, het vet waarvan veel mensen denken dat het hardnekkig is om weg te krijgen is dus totaal niet anders dan al het andere vet in je lichaam. Hoe krijg je dit dus weg? Door hetzelfde te doen wat je voor de rest van het vet in je lijf doet: afvallen.

Je lichaam heeft een mechanisme ontwikkeld waarbij hij vet opslaat waar hij vindt dat het goed is. Bij sommige mensen is het je buik, anderen juist je heupen en bij enkele mensen die het niet zo goed hebben rondom je organen. Dat laatste kun je merken aan een bolle buik, met namen de bovenkant van je buik. Dit is gevaarlijk, dus hier wil je snel actie op nemen. Dit is namelijk een groot risico voor allerlei ziektes en aandoeningen.

Dat terzijde, buikvet verbranden gaat altijd gepaard met afvallen van vet in heel je lichaam. Dat doe je dus door je calorie-inname geleidelijk te verlagen tot je merkt dat je gewicht afneemt of je kleding wat ruimer gaat zitten. De details besparen we je voor nu, daar zullen we wat anders over schrijven of opnemen.

2. Buikvet verbranden gebeurt alleen als je heel je levensstijl aanpast.

We horen nog te vaak van mensen dat ze hun buikvet weg willen krijgen door alleen een sapkuur of een 90 dagen challenge te doen. We vinden het zuur om dit te vertellen, maar er is geen makkelijke manier om aan je doelen te werken. Je zal er toch echt best wat moeite voor moeten doen.

Je levensstijl aanpassen betekent letterlijk kritisch kijken naar de manier waarop je leeft en alle domeinen even nalopen: ben ik op het vlak van gezondheid goed bezig? In de volgende tips leggen we je uit welke onderdelen dat zijn.

3. Buikvet verbranden met dagelijkse beweging

Ben jij iemand die alles met de auto doet? Je hebt een grotere kans dat je niet genoeg stappen op een dag zet. Wist je bijvoorbeeld dat als je een uur per dag wandelt je al meer dan 300 calorieën extra verbrandt? En dat het ook nog eens weinig moeite kost, en je dus andere dingen kunt doen terwijl je wandelt? Denk aan gezellig kletsen, podcasts luisteren, muziek, luisterboeken of ouderwets gewoon om je heen kijken en genieten van wat je ziet. Dit is de meest onderschatte tip als we het hebben over buikvet verbranden of afvallen in het algemeen. Het is trouwens ook heel goed voor je brein. Zo is er onderzoek gedaan naar wat het voor je doet en de resultaten vallen niet tegen.

4. Neem de tijd voor een goede lunch

Vlug een boterham vanuit je bureau? Grote kans dat je én niet genoeg beweegt, én extra strest én ook nog eens slecht eet. Neem de tijd voor een goede lunchpauze en eet iets anders dan een boterham. Maar wat dan? Je kunt hier wat inspiratie vinden

Wat wij vaak doen is voldoende de dag ervoor koken en dit ook als middag eten nuttigen de volgende dag. Maar dan een iets kleinere portie of met wat extra groenten. Het hoeft ook niet heel moeilijk te zijn. Wij gebruiken de oven en magnetron zodat we er zo min mogelijk tijd kwijt aan zijn. Alleen als het heel druk is. Anders nemen we de tijd om voor een goede lunch. Buikvet verbranden gaat om slimme aanpassingen doorvoeren. Soms is het zo makkelijk als dat!

5. Ga het gesprek aan met je vrienden over buikvet verbranden

Oei, dit is voor veel mensen een lastige. Slechte vrienden en een slechte omgeving maakt je dik. Daarnaast zit dit in de weg van afvallen en buikvet verbranden. Echt? Ja echt!

Onze blogger Claudio vertelt: \”Toen ik begon met fitness een tijd geleden, had ik nog veel vrienden waar ik mee ging stappen. Of gewoon bij elkaar eten. En dan werd er flink gegeten en gedronken. Dat was voor ons \”normaal\”. Toen ik besloot het anders te willen doen werd het knap lastig omdat ze gewoon door gingen met het ongezond eten en drinken. Ik ging het gesprek aan mij gezonder te willen voelen en lekker in mijn vel te willen zitten en dat werd gelukkig op termijn goed ontvangen.\”

Sommige vrienden groeien dan uit elkaar en sommige vinden juist een weg. Hoe dan ook, dit is een flinke bottleneck.

6. Integreer beweging in je werk

Het voordeel van de moderne wereld is dat we veel kunnen maken en uitproberen. Als je aan het videobellen bent, kan dat vaak op je mobiel terwijl je een klein rondje buiten loopt. Je kunt er ook aan denken om een vergadering buiten te volgen. Eentje waar je niet actief hoeft te praten, maar wel goed moet luisteren. Je kunt dat soort kleine dingen erbij doen. Wel met goede oortjes in. Of ga bijvoorbeeld tussen het werken door wat squats doen en kleine oefeningen doen. Spring 10 keer. Doe iets!

7. Verlaag je stress, verbrand je buikvet

Een van de manieren om je stress direct te verlagen is door te mediteren. En het is ook nog eens goedkoop, kost niet heel veel tijd en werkt héél goed. En ik hoor je al zeggen \”Ja maar jongens ik ben een nuchter mens, ik doe dat soort dingen niet.\” Dat begrijpen we. Probeer het toch, geloof ons dit is life changing!

Wat wij graag doen is een ontspannende muziek luisteren en focussen op de ademhaling. Het is niet geheel onbekend dat muziek én ademhaling allebei veel voor je kan doen. Focus op niks doen en \”gewoon ademen\”.

Je wordt bijna slaperig van de ontspanning. Zo fijn is het!

8. Ga met je familie en vrienden bewegen

Wij kiezen er steeds meer voor om iets actiefs te gaan doen. Bijvoorbeeld wandelen of een balspel in het park. Je kunt je vrienden aansporen om vaker een activiteit met je te doen en niet thuis te gaan zitten. Het zijn de kleine beetjes die een groot verschil maken. En helpt bij het verbranden van je buikvet 😉 Ja dit zijn echt de dingen die het verschil maken. Niet die ene sapkuur.

9. Gooi de meeste ongezonde voeding uit huis

Deze is simpel. Loop met een vuilniszak door de keuken en gooi alle troep weg. Zo hoef je niet \”te wachten tot het op is\”. Dit is vragen om problemen. De eerstvolgende frustrerende faalmoment. De trend is om beperkt ongezonde voeding in huis te halen. Dan kun je er veel bewuster van genieten. Dat kunnen we je aanraden. Voelt echt goed. Alsof jij eindelijk de baas bent over wat jij wel en niet mag eten.

10. Doe gezonde boodschappen voor minder buikvet

Gezonde boodschappen betekent dat je veel groenten, plantaardige eiwitbronnen en puur en eerlijk voeding koopt.. en geloof het of niet.. dit is waar de meeste mensen de mist in gaan. Als jij niet bezig bent met genieten van je maaltijden en echte maaltijden maken is de kans groot dat het niet lukt om die stugge buikvet te verbranden of in gewicht af te vallen. Het gaat hand in hand samen.

Onderdeel van je boodschappen zou ook supplementen moeten zijn. Je kunt natuurlijk weer thuisbezorgd bestellen of investeren in je gezondheid! 😉 Denk aan eiwitten en BCAA. Of een leuke combinatie hiervan.

11. Ga thuis, in de gym of buiten sporten

Veel mensen vragen dan al gelijk \”Ja maar hoeveel en hoe vaak?\” Daar is niet echt een goed antwoord op. Het hangt heel erg af van wat jij kan en hoe jouw lichaam herstelt. MAAR. In de basis wil jij zeker drie tot vijf keer per week een half uur intensief sporten om resultaat te zien in je lijf maar ook in je gezondheid. Probeer het eens!

\"buiten-sporten\"

12. Daag jezelf uit en hou dit bij

Als we het hebben over sport, zijn veel mensen óf te ruig óf te voorzichtig. Durf eens flink te gaan zweten en verzuring te gaan voelen, maar hou je hoofd er ook echt bij. In het begin kan het handig zijn om bij te houden hoeveel en hoe vaak je bepaalde oefeningen kunt doen. Als dit niet je stijl is, het gaat erom dat je aan de slag gaat met iedere keer een tandje bij doen.

13. Laat het los en focus je op het gehele proces, niet alleen je buikvet verbranden

De grootste fout die je kunt maken op lange termijn is obsessief bezig zijn met het hele \”buikvet verbranden\” verhaal. Laat het los. Het klinkt tegenstrijdig, echter is dit wel hoe het werkt. Hoe meer je je erop gaat focussen hoe intensiever de negatieve gevoelens worden en hoe zwaarder je terug valt. Focus dus eerder op het gehele proces, de lifestyle en hoe je je dagelijks wil voelen. Wij hebben dit ook keer op keer bij onze klanten terug gezien.

14. Drink 3 liter water per dag

Voor veel mensen een vergeten tip, maar water drinken is enorm belangrijk in het proces van afvallen. Als je voldoende drinkt zit je lichaam sneller vol en kun je je gezondheid ook ondersteunen. Bovendien is water letterlijk nodig om je voeding beter te kunnen verteren en daarmee ondersteun je je lichaam ook om sneller vet te verbranden.

15. Eet minder koolhydraten

Suiker is de boosdoener. Althans, dat is wat de moderne fitgirls willen dat jij gelooft. Ja, daar zit wel een kern van waarheid in. Te veel is slecht voor je. Maar zoals alles waar \”te veel\” voor staat.. moet je dus niet doen.

Wat je beter kunt doen is het focussen op wat minder koolhydraten eten in zijn algemeenheid. En dan gaat het niet enkel om \”suiker\” maar ook om producten zoals brood, aardappelen, pasta, fruitsap, repen en suikervrije muesli. Want daar zit allemaal koolhydraten in.

Koolhydraten zijn niet slecht voor je, maar je kunt beter meer voeding eten met eiwitten en gezonde vetten omdat je lichaam daar vaak beter op gaat. Besef ook dat dit advies niet geldt als je een gevorderde sporter bent of aan bepaalde sport doet (zoals gewichtheffen of marathon lopen). Dit is dus echt \”voor de gewone mens\” bedoeld. Die niet tot vrij sportief is.

Eet in ieder geval minder taart en lekkere dingen. Wij zijn een voorstander van \”eet af en toe taart voor een sixpack\”. Het gaat om balans. Zoals met alles in het leven moet je focussen op iets wat werkt en niet in extremen doorschieten.

16. Eet meer eiwitten

Eiwitten hebben als functie om je spieren te voeden en je organen te voorzien van de nodige bouwstoffen. Wat het ook doet is ervoor zorgen dat je sneller vol zit en laat je lichaam harder werken om dit te verteren. Hierdoor gaat je lichaam automatisch minder eten. Dat gebeurt als je dus vol zit.. Maar denk ook aan:

  • Vega Kwark of yoghurt
  • Vega vervangers
  • Bonen en peulvruchten
  • Noten (maar beperkt! Vanwege de hoge aantal calorieen)
  • Plantaardige zuivel
  • Groenten zoals broccoli en spruitjes
  • Vegan eiwitsupplementen

\"feiten-fabels-proteine\"

17. Eet meer gezonde vetten, dan zul je buikvet verbranden

Gezonde vetten eten om af te vallen. Voor veel mensen een mysterie 😉 Bekijk het zo: je lichaam heeft vet nodig om belangrijke processen te onderhouden. Vooral bij vrouwen is dit super belangrijk! Als jij niet voldoende gezonde vetten binnenkrijgt, raakt je hormoonstelsel verward en gebeurt er überhaupt vrij weinig meer. Als je te laag in vetten zit met je voeding dan is de kans heel groot dat je flinke moeheid krijgt, hoofdpijn, neerslachtigheid en mogelijk zelfs het uitblijven van je menstruatie. In combinatie met stress en je druk maken over of je je buikvet of niet kunt weg krijgen… houdt geen vrouw vol!

Focus je dus eerder op het gezond eten en het voeden van je lichaam met liefde. Zodat je ook nog eens gelukkig en vitaal door het leven gaat.

18. Slaap 7 tot 9 uur per nacht

Slapen is de manier waarop jouw lichaam hormonaal op de reset knop drukt. Je lichaam moet herstellen van de prikkels en gebeurtenissen van de dag ervoor en gebruikt deze waardevolle tijd om je spieren op te bouwen en energie in je lichaam \”te verplaatsen\”. Daarom ben je in de ochtend vaak net wat strakker. Naast het feit dat je natuurlijk een lange tijd niets hebt gegeten en gedronken.

Mensen die niet voldoende slapen zijn statistisch gezien ook dikker. Dat is simpel te verklaren als je deze alinea erbij pakt. Wanneer je niet voldoende slaapt zul je ook last hebben van je hormonen. Je stresshormoon stijgt en je hongerhormoon ook. Dat is een lastige combinatie. Door de stress herstel je minder en door de hongerhormoon wil je juist veel gaan eten. En dan eet je dus meer terwijl je lichaam dat niet optimaal kan verwerken. Het resultaat is dat je relatief veel spiermassa verliest en vet niet zo makkelijk weg krijgt. Buikvet verbranden doe je dus ook door goed te slapen en rust te nemen.

19. Een aantal supplementen die helpen bij het verbranden van buikvet

En het is niet wat jij denkt. Wist je dat 40% van de Nederlanders voedingsstoffen tekort hebben? En dat dit dus niets te maken heeft met gewicht? Veel mensen lopen rond met een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen omdat onze voeding flink wordt uitgedund en we niet voldoende groentes eten. Tip hiervoor is om een goede multivitamine aan te schaffen en mogelijk ook andere supplementen. Ook een pre-workout nemen kan je helpen buikvet te verbranden omdat je veel meer uit je workout haalt. En natuurlijk voldoende eiwitten binnenkrijgen via o.a. voeding en een goede vegan eiwitshake


\"afvallen-plantaardige-shakes\"

20. Let op je ademhaling

De kracht van ademhaling. Wie heeft anno 2021 nog niet gehoord van Wim Hofman? Iets met ijsbad en ademhaling horen we je al denken. Maar daar zit dus heel veel achter. Een goede ademhaling zorgt voor het herstellen van je hormoonbalans, een betere immuunrespons en minder stress. En ja ja.. uit eindelijk minder buikvet. Het gaat erom dat je in ieder geval in het dagelijks leven dieper ademt en meer vanuit je buik. En bewust connectie maakt met de rest van je lichaam.

De Wim Hofman methode gaat een stuk verder. Hieronder zie je een voorbeeld van zo een ademhaling en hoe jij dit vanuit je huis kunt doen. We vertellen hier meer over in de andere blog.

21. Haat je buik niet

Het klinkt te wollig en voor de hand liggend voor woorden, maar we hebben dit ook zo intens mogen ervaren. Een betere relatie met je lichaam en dus ook je buik ontwikkelen maakt het een stuk makkelijker om de veranderingen te ondergaan. En de discipline op te brengen.

22. Werk aan je zelfliefde

Dit sluit enorm aan op de vorige tip. Eigenlijk is het geheim achter buikvet verbranden dat je meer van jezelf als geheel moet gaan houden. Met of zonder blubber. Dan lukt het ook een stuk makkelijker om bewust te kiezen om diverse punten te veranderen. Een leuke tip hiervoor is.. ga dagelijks naakt voor de spiegel staan en realiseer je hoe mooi en sexy je bent. Want ieder mens is mooi en sexy, op het moment dat je dat beslist. En als je een paar kilootjes of wat blubber minder wil hebben: het voegt toe en is nooit een voorwaarde om jezelf liefde te geven.

En ps: laat geen enkele man of vrouw je wijs maken dat je \”te dik\” of \”te …\” bent. Jij bent sexy en mooi wanneer jij vindt dat je dat bent. En mannen of vrouwen.. wees niet z\’n klootzak als \”het\” niet jouw voorkeur is.

Als je niet alle domeinen aanpakt zal je waarschijnlijk niet het resultaat behalen die je graag wil. Wat was voor jou de grootste eye opener uit deze blog?

Hoe dan ook ga lekker een workout doen, pas de tips toe en vergeet niet aan de slag te gaan met extra plantaardige eiwtten 😉 Neem een kijkje in de shop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen